Τελευταία Άρθρα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΜΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΘΕΙΣ...

 

Γράφει: Ο Γεράσιμος Χρ. Σαλτός, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπευτής

Μην κάνεις στους άλλους το κακό που δεν θέλεις να σου κάνουν, συνέχισε να πράττεις όμως το καλό που ξέρεις ότι δεν θα σου κάνουν.

Κι αυτό θα λειτουργεί σαν μια μορφή αντίστασης σε κάθε κακό που ελλοχεύει1 μες τες καρδιές πολλών ανθρώπων καθώς και μια διάκριση της φωτεινής πλευράς του αγαθού απ' τα σκοτάδια κάθε ερπετοειδούς. 

Γιατί στη ζωή θα συναντήσεις και φωτεινούς και σκοτεινούς ανθρώπους, το ''στοίχημα'' όμως είναι να μη χάσεις την πίστη και την ανθρωπιά σου κι εξομοιωθείς με ''τυφλοπόντικες'' και ερπετά. 

Κι κάποια απ' αυτά τα ''ανθρωποειδή'' που με κακεντρέχεια σε πολεμούν είναι ο φθονερός, ο βολεψάκιας κι ο ευεργετηθείς αχάριστος.

Παραταύτα, βγάλε από μέσα σου το παιδί που στη ψυχή σου κατοικεί και μη φοβάσαι, διότι μπροστά σε κάθε παιδική ψυχή, τρέμουν και τρέπονται σε φυγή, οι κάθε λογής απατεώνες και αγύρτες.


Απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο του Γερ. Χρ. Σαλτού: ''Περί διαπαιδαγωγήσεως παίδων και ενηλίκων'', Εκδόσεις ''Λειμών'', Αθήνα, 2022. 

1.ελλοχεύω: παραμονεύω (για κάτι κακό), είμαι κρυμμένος/ανενεργός αλλά αναμένεται να εκδηλωθώ ή να παρουσιαστώ, προκαλώντας τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται η εμφάνισή μου , καραδοκώ.

https://radiomax.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B6%CE%B5/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου