Τελευταία Άρθρα

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ...

 


Γράφει: Ο Γεράσιμος Χρ. Σαλτός, Ψυχολόγος- ΨυχοθεραπευτήςΟι γυναίκες δεν θέλουν μαγκιές, νταηλίκια και φτύσιμο, θέλουν ευαισθησία, σεβασμό και αποδοχή. (Το θεωρητικό μέρος).

Παραταύτα, οι περισσότερες τρελαίνονται και "χάνονται" για τους νταήδες, τους μάγκες και τους δύσκολους (τελευταία και για τους αξύριστους κι ενίοτε για τους εν κρανίω ξυρισμένους) ενώ ξενερώνουν αφάνταστα με τους ευγενείς, ευαίσθητους και τρυφερούς. (Το πρακτικό μέρος).

Κι εσύ άνδρα φουκαρά, ευγενή και τρυφερέ, αναρωτιέσαι ο δόλιος, τι στην ευχή θέλουν πραγματικά οι γυναίκες;

Αν και παραμένει για τους πολλούς και για αιώνες ένα άλυτο μυστήριο, είναι πολύ απλό: Μακάρι να ήξεραν κι εκείνες τι γυρεύουν.

'Όταν η πράξη αδυνατεί να ταυτισθεί με τη θεωρία, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ότι η πράξη είναι δύσκολη υπόθεση, οπότε υποστηρίζεις τη θεωρία αλλά κάνεις τα αντίθετα ή ότι κατά την πράξη υπεισέρχονται τόσο δυνατοί και άγνωστοι (ασυνείδητοι) παράγοντες, που αδυνατείς να τους αναγνωρίσεις ή να τους αντιπαρέλθεις και αφήνεσαι σε ό,τι σε ελκύει.

Κι αυτό που σε ελκύει συνήθως είναι το οικείο, το από παιδιόθεν γνωστό αλλά είναι τόσο ισχυρό και μπερδεμένο, που νοιώθεις ότι τελικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται...

Απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο του Γερ. Χρ. Σαλτού: ''Περί διαπαιδαγωγήσεως παίδων και ενηλίκων'', Εκδόσεις ''Λειμών'', Αθήνα, 2022.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου