Τελευταία Άρθρα

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΕΊΝΑΙ Ν' ΑΠΟΡΕΊ Σ..

 


Γράφει: Ο Γεράσιμος Χρ. Σαλτός, Ψυχολόγος- ΨυχοθεραπευτήςΕίναι ν' απορείς με την απαράδεκτη και ποταπή συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων, που όχι μόνο δεν τους έβλαψες, αλλά πάντα τους ευσπλαχνιζόσουν και τους στήριζες.

Είναι αυτοί που σε υβρίζουν και σε κακολογούν για πράγματα που με κόπο κατάφερες να κάνεις και δεν το μπόρεσαν αυτοί. (Λες και θα τους εμπόδιζες εσύ, εάν το ήθελαν).

Αλλά είναι κι εκείνοι που σ' εχθρεύονται και σε μισούν για άσχημα πράγματα που έχουν κάνει αυτοί σε σένα.

Είναι ν' απορείς πως μερικοί άνθρωποι ενώ τους έκανες καλό, εύχονται το κακό σου, τουτέστιν, να καταστραφείς ή να πεθάνεις.

Να ξέρεις όμως φίλε/η μου ότι τέτοια άρρωστα κ' αιμοβόρα άτομα, δύσκολα αλλάζουν κ' συνήθως πεθαίνουν μόνοι, δυστυχείς και αποτυχημένοι.

Πάντως είναι ν'απορεί κανείς, πως ένα ανώτερο πλάσμα του σύμπαντος, ο άνθρωπος, μπορεί να κρύβει μέσα του τόση μιζέρια κ' σαπίλα.

Δεν είναι να εξίστασαι και ν' απορείς;

"Όχι" θα μας έλεγαν οι αρχαίοι φιλοσόφοι μας, ο Φρόυντ κι άλλοι μελετητές της ανθρώπινης ψυχής....,δεν είναι ν' απορείς, είναι να κατανοήσεις, ν' αντισταθείς κ' να μην εξομοιωθείς.


https://radiomax.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CF%89/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου