Τελευταία Άρθρα

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Ξέρεις ποιον επιλέγεις...και γιατί;

Γράφει: Ο Γεράσιμος Σαλτός

Η αίσθηση που έχεις για "υποθέσεις καρδιάς", ότι επιλέγεις   ΕΣΥ  αυτόν που σε ενεργοποιεί   πνευματικά, σωματικά (σεξουαλικά)  και συναισθηματικά,  δημιουργεί μέσα σου  μια συνθήκη υπεροχής, ερωτικής διέγερσης και ενθουσιασμού.

Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι μπορεί αυτόν  που επίλεξες, ως τον  τέλειο  σύντροφό σου,  να είναι το "βλαμμένο" που πάντα αναζητάς για να επιβεβαιώσει, αυτό που πιστεύεις  ότι σου αξίζει;

Δεν είναι λοιπόν  τυχαία η "συνάντησή" σου και ο ενθουσιασμός σου..με τον κάθε  "ηλίθιο"(;) που βρίσκεται στο δρόμο σου...και που σε κλάσματα  του δευτερολέπτου  ανακαλύπτεις  ότι έχετε "χημεία".


(Πάνω σε αυτό, οι κοινοί θνητοί τον βαπτίζουμε "κεραυνοβόλο έρωτα" και  η  Ψυχολογία  "άφρονα  έρωτα"

Πότε πρόλαβαν να βρεθούν, πότε να μιλήσουν, πότε να γνωριστούν, παραμένει ένα μυστήριο. 
Σου λένε μίλησαν τα μάτια, δηλ. συννενοήθηκαν μεταξύ τους, τα συμφώνησαν και αυτοί απλά υπήκουσαν  στα μάτια. 
Αμ! Δεν είναι μυστήριο; Το τραγικό είναι ότι σε πολλές των περιπτώσεων, καταλήγουν και σε γάμου "μυστήριο". 
Μυστήριο από εδώ, μυστήριο από εκεί, άντε τώρα να λειτουργήσεις φυσιολογικά. Λίαν επιεικώς, πιάσε το ''αυγό και κούρευτο''! )


Ας επανέλθουμε όμως -γιατί σίγουρα έχετε χαθεί- στη "χημεία".


Τι  σου κάνει  λοιπόν αυτή η  αίσθηση που νοιώθεις, ότι ταιριάζεται  απόλυτα με τον "λεγάμενο" και ότι έχετε αυτή  την περιβόητη "χημεία";


Πολύ απλά, σου ενισχύει μια χαρά -ασυνείδητα- την χαμηλή σου αυτοεκτίμηση  και την άσχημη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου.
Κι αν για κάποιο λόγο αυτός  χαθεί (αφού πέσει και το ανάλογο κλάμα με τα σχετικά δράματα, καταθλιψούλες, κ.λ.π..) θα ξεκινήσεις -εκ νέου- την αναζήτηση στο πρόσωπο κάποιου άλλου "βλαμμένου" που θα νοιώθεις ότι αυτός τελικά είναι ο ιδανικός για σένα κι απλά είχες κάνει λάθος με το προηγούμενο "λοξό".


Και η ζωή συνεχίζεται με το παράπονο ότι τελικά έχεις τον "μ..λ..κ..μαγνήτη", ενώ στην ουσία αυτοί σε τραβούν (ελκύουν), αυτοί σε ερεθίζουν γιατί σου καλύπτουν ασυνείδητες ανάγκες σου, από τραυματικές εμπειρίες που δεν έχουν συμβολοποιηθεί /αναγνωρισθεί.


Το τι θα κάνεις από εδώ και πέρα, είναι και πάλι επιλογή σου: Αν θα συνεχίσεις να "κλαίγεσαι" και να βλαστημάς την "τύχη" σου ή θα αλλάξεις "ρότα", δίδοντας -επιτέλους- περισσότερη προσοχή και αξία στον ταλαίπωρο  εαυτό σου.


Και επιτέλους, βγάλε απ' το μυαλό σου ότι τα "καλά" και "όμορφα" κορίτσια είναι άτυχα, γιατί η τύχη δεν κάνει διακρίσεις, σε άσχημους και όμορφους, αλλά σε ανθρώπους που στέκονται γερά  στα πόδια τους, αγαπούν τον εαυτό τους, τον φροντίζουν, τον σέβονται και έχουν κρίση.


... και αυτοί οι άνθρωποι είναι που τελικά  δημιουργούν και την τύχη τους!

- Μην τρελλαίνεστε κορίτσια και μην ανησυχείτε μόνο για σας. Ακριβώς τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για το "άρρεν" προσωπικό. Δηλαδή, απ' όπου κι αν το πιάσεις, "κλάφτα Χαράλαμπε!", με απλά λόγια, βοήθειά μας!


Να είστε πάντα υγιείς, δυνατοί και εμπνευσμένοι!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου