Τελευταία Άρθρα

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Ποιες είναι οι τέσσερις γυναίκες της ζωής μας;Μια ιστορία είναι πάντα πιο ελκυστική και περισσότερο αποδεκτή στα ώτα μας, από σκέψεις, ιδέες και παραινέσεις, που κατά καιρούς''βομβαρδιζόμαστε'' από διάφορους ανθρώπους (γονείς, δάσκαλοι, φίλοι, θεραπευτές, κ.λ.π) και μέσα (TV, βιβλία, εφημερίδες, κ.λ.π), για να μπούμε στη διαδικασία της συμμόρφωσης (ειδικά κατά την παιδική μας ηλικία) και αργότερα, (εφηβεία και ενήλικη ζωή) της αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων καθώς και επεξεργασίας συναισθημάτων, που έχουν σαν σκοπό την εξέλιξή μας και την πολυπόθητη αλλαγή. 
 

Για να μην κάνω κι εγώ το ίδιο, σας παραθέτω πάραυτα την παρακάτω ιστορία και ο/η καθένας/ια, ας στοχαστεί και ας κάνει τις δικές του/της ερμηνείες.Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας πλούσιος Βασιλιάς που είχε τέσσερις γυναίκες.Αγαπούσε την τέταρτη γυναίκα όσο ήταν δυνατόν περισσότερο και την καλλώπιζε με πλούσια επίσημα ενδύματα και της προσέφερε τα καλύτερα φαγητά. Της έδινε τα καλύτερα.


Επίσης αγαπούσε την τρίτη γυναίκα πάρα πολύ και πάντα την επεδείκνυε στα γειτονικά βασίλεια. Παρόλα αυτά φοβόταν ότι μια μέρα θα τον άφηνε για κάποιον άλλον.


Επίσης αγαπούσε την δεύτερη γυναίκα. Ήταν η έμπιστη του και ήταν πάντα ευγενική, προσεκτική και υπομονετική με αυτόν. Κάθε φορά που ο Βασιλιάς αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα, μπορούσε να την εμπιστευτεί και αυτή θα τον βοηθούσε στις δύσκολες στιγμές.


Η
πρώτη γυναίκα του Βασιλιά ήταν πολύ αφοσιωμένη σύντροφος και είχε μεγάλη συνεισφορά στην διατήρηση του πλούτου και του βασιλείου. Παρόλα αυτά δεν έδειχνε ότι αγαπούσε την πρώτη γυναίκα, αν και την αγαπούσε βαθιά, σπάνια έδειχνε ενδιαφέρον για αυτήν!

Μια μέρα, ο Βασιλιάς έπεσε άρρωστος και ήξερε ότι ο χρόνος του ήταν λίγος. Σκέφτηκε την πλούσια ζωή που πέρασε και αναρωτήθηκε «Τώρα έχω τέσσερις γυναίκες μαζί μου, αλλά όταν πεθάνω θα είμαι τελείως μόνος».Έτσι, ρώτησε την τέταρτη γυναίκα: «Σε έχω αγαπήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, σου χάρισα τα καλύτερα ρούχα και έδειξα μεγάλο ενδιαφέρον για εσένα. Τώρα πεθαίνω. Θα με ακολουθήσεις να μου κάνεις παρέα;».


«Σε καμία περίπτωση». Απάντησε η τέταρτη σύζυγος και απομακρύνθηκε χωρίς να πει τίποτα άλλο».


Η απάντησή της σαν ρομφαία διαπέρασε την καρδιά του. Ο λυπημένος Βασιλιάς ρώτησε την τρίτη γυναίκα. «Η ζωή είναι τόσο ωραία. Τώρα πεθαίνω. Θα με ακολουθήσεις να μου κάνεις παρέα;»
 
«Όχι!» απάντησε η τρίτη σύζυγος. «Η ζωή είναι τόσο ωραία! Όταν πεθάνεις, θα ξαναπαντρευτώ!» Η καρδιά του έσβησε και έγινε κρύα.

Έτσι μετά ρώτησε την δεύτερη σύζυγό του
«Πάντα σε βοηθούσα και εσύ πάντα ήσουν εκεί για εμένα. Τώρα πεθαίνω. Θα με ακολουθήσεις να μου κάνεις παρέα;»


«Συγγνώμη, δεν μπορώ να σε βοηθήσω αυτή την ώρα!», απάντησε η δεύτερη σύζυγος. «Το πολύ πολύ, μπορεί να σε στείλω στον τάφο». Η απάντησή της ήρθε σαν κεραυνός και ο Βασιλιάς ισοπεδώθηκε.

Τότε μια φωνή ακούγεται
«Θα φύγω μαζί σου και θα σε ακολουθήσω όπου και αν πας».Ο Βασιλιάς κοίταξε επάνω και ήταν η πρώτη του σύζυγος. Ήταν τόσο σκελετωμένη σαν να υπέφερε από υποσιτισμό και παραμέληση. Ο Βασιλιάς είπε «Θα ενδιαφερόμουν για σένα όταν είχα την ευκαιρία!».


Πραγματικά, όλοι έχουμε τέσσερις γυναίκες στη ζωή μας.
 
Η τέταρτη είναι το σώμα μας. Ανεξάρτητα  από πόσο χρόνο και προσπάθεια καταβάλουμε στο να φαίνεται ωραίο, θα μας αφήσει όταν πεθάνουμε.

Η
τρίτη μας γυναίκα είναι η περιουσία, η κοινωνική υπόσταση και ο πλούτος. Όταν πεθαίνουμε όλα θα πάνε σε άλλους.


Η δεύτερη γυναίκα είναι η οικογένεια και οι φίλοι μας

Ανεξάρτητα πόσο χρόνο είμαστε μαζί τους, το πιο πολύ που μπορεί να κάνουν είναι να σταθούν πάνω από τον τάφο μας.


Και η πρώτη μας γυναίκα είναι η ψυχή μας. Συχνά παραμελημένη στο κυνήγι του πλούτου, της δύναμης και των χαρών του κόσμου.Παρόλα αυτά, η ψυχή μας είναι το μόνο πράγμα που θα μας ακολουθήσει όπου και αν πάμε.


  Αυτό λοιπόν που έχουμε να κάνουμε είναι να την καλλιεργήσουμε, να την ενδυναμώσουμε, να την τιμούμε, να την σεβόμαστε και να της φερόμαστε με στοργή και τρυφερότητα, γιατί είναι το μοναδικό κομμάτι της ύπαρξής μας που θα μας συντροφεύει......στην άλλη μας ζωή, όταν συναντήσουμε τον Δημιουργό μας, όταν περιέλθουμε στη μνήμη της αιωνιότητας, όταν βιώσουμε σε όλο το μεγαλείο της, την υπέρτατη αξία που είναι η Αγάπη !!!
Να είστε πάντα υγιείς, αισιόδοξοι και δημιουργικοί!!!


Πηγή:www.google/ Άνθρωπος και Ψυχή.