Τελευταία Άρθρα

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Πόσο χρόνο διαθέτουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα;Για πολλούς ανθρώπους σκοπός ζωής, είναι να αποκτήσουν όσο περισσότερα υλικά αγαθά μπορούν, για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες, που αυτοί οι ίδιοι και η οικογένειά τους να ζουν πλούσια.

Η συνεχής ενασχόληση με τη δουλειά, ''κλέβει'' χρόνο απ' τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που είναι ότι πιο σημαντικό και πολύτιμο στη ζωή μας. 

Και αυτό που καταλήγουμε να κάνουμε είναι να στερούμε απ' τον εαυτό μας τη χαρά να μοιραζόμαστε εμπειρίες και βιώματα μαζί τους, και να ''πνιγόμαστε'' μέσα σε ένα κυκεώνα επαγγελματικών υποχρεώσεων και στόχων, που φυσικά δεν έχουν τέλος.


Χάνουμε στιγμές που δεν θα ξαναέρθουν, συγκινήσεις που μόνο όταν είμαστε ''παρόντες'' θα νοιώσουμε κι αυτό που μένει είναι τελικά ένα τεράστιο ''κενό'', όταν περάσουν τα χρόνια, όταν τα παιδιά μας πετάξουν απ' την ''οικογενειακή φωλιά'', όταν αντικρίζοντας τον/την σύζυγό μας, αναρωτιόμαστε ποιος/ια στ' αλήθεια είναι αυτός/η που τόσα χρόνια, θεωρητικά ήταν μαζί μας και τον αποκαλούσαμε σύντροφό μας. 
 
Πιστεύω ότι αξίζει να διαβάσουμε την παρακάτω ιστορία, που ποιος ξέρει, ίσως να μας αφυπνίσει και ν' αναθεωρήσουμε κάποιες αρχές και στάσεις μας. 
Ας δούμε τι μας λέει:


Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος , για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
ΓΙΟΣ: « Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
DAD: « Ναι βεβαίως , τι είναι;»
ΓΙΟΣ: « Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
DAD: « Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.
ΓΙΟΣ: «Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
DAD: « Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω 50 ευρώ την ώρα..»
ΓΙΟΣ: « Ωχ» , απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
ΓΙΟΣ: « Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις 25 ευρώ;» 


Ο πατέρας εξαγριωμένος, « εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι, ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.» 
 
Tο μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα. 
Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα; 
 
Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται:
Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα 25 ευρώ και δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά. 

Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.
«Κοιμάσαι γιε μου;» Ρώτησε.
«Δεν κοιμάμαι », απάντησε το αγόρι.
«Σκεφτόμουν ,ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα» είπε ο μπαμπάς «Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα 25 ευρώ που μου ζήτησες .» 
 
Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας. «Σε ευχαριστώ μπαμπά!» φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα. 
 
Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει.
Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του, και κοιτάζει τον μπαμπά του. 
 
«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά;» ο πατέρας του γκρινιάζει
«Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω,» το μικρό παιδί απάντησε.
«Μπαμπά, έχω 50 ευρώ τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου; Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι . Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί.» .


Ο πατέρας συντρίφθηκε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και τον ικέτευσε να τον συγχωρέσει. Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους μας που εργαζόμαστε τόσο σκληρά στη ζωή. 

Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς, εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας. Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία 50 ευρώ του χρόνου σας, με κάποιους που αγαπάτε.

Και να θυμάστε: "Εάν πεθάνουμε αύριο, η θέση μας στην επιχείρηση που εργαζόμαστε, θα αντικατασταθεί μέσα σε λίγες ώρες. Οι άνθρωποι οι δικοί μας όμως δεν θα μπορέσουν ποτέ ...να μας αντικαταστήσουν !!!. 


Να είστε πάντα υγιείς, αισιόδοξοι και να περνάτε πολύ χρόνο με τους αγαπημένους σας!!!

Πηγή: www.google/Εργασία και οικογένεια