Τελευταία Άρθρα

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Πως γίνονται τα θαύματα απ' τα '' δώρα'' των ανθρώπων;


         
       Χθες το βράδυ γυρίζοντας στο σπίτι μου, με το ''καλησπέρα'' που είπα, με περίμενε στην πόρτα η μικρή μου κόρη με ένα χαρτί στο χέρι της. 

       Μου το πρότεινε και σχεδόν ικετευτικά μου ζήτησε να το δημοσιεύσω στο Blog, συμπληρώνοντας τη φράση: “Μπορεί να το διαβάσουν και κάποια παιδιά και να χαρούν!!!”.
 
       Το διάβασα αμέσως (δεν θα μπορούσα να κάνω κι αλλιώς, γιατί στεκόταν ακριβώς μπροστά μου και μιλώντας με τη γλώσσα του σώματος,με εμπόδιζε να κινηθώ στο εσωτερικό του σπιτιού, πριν το διαβάσω). 
       Με συγκίνησε η ιστορία που διάβασα αλλά συνάμα ένοιωσα τρυφερά και για την επιθυμία της παιδικής ψυχής. Της υποσχέθηκα ότι θα το κάνω, προσθέτοντας ότι: “ Όλοι οι άνθρωποι κατά βάθος είναι παιδιά, επομένως όσοι/ες το διαβάσουν θα χαρούν!!!''. 


        Κρατώντας την υπόσχεσή μου λοιπόν σας το παραθέτω και ευελπιστώ - συνταυτιζόμενος με τα συναισθήματα της κόρης μου-  να ''χαρείτε'' κι εσείς που θα το διαβάσετε.
    Ας δούμε τι μας διδάσκει αυτή η ιστορία:


   Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.
 
   Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.


   - Τι θέλεις; την ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος. Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω:
Τότε η μικρή του είπε:
  - Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου, που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!

   - Συγγνώμη, της απάντησε αυτός, αλλά δεν πουλάμε θαύματα.
   - Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω. Έχω χρήματα... .

Καλησπέρα σας     Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.

   - Δεν ξέρω. του απάντησε με μάτια βουρκωμένα. Εκείνο που ξέρω είναι, ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι' αυτό, θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα.

    Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου, πόσα λεπτά έχει. Η μικρή του απάντησε «Ένα δολάριο και 11 σεντς, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω».

   - Τι σύμπτωση, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για ένα μικρό αδελφό: Ένα δολάριο και 11 σεντς!

  Πήρε τα λεπτά, έπιασε την μικρή απ' το χεράκι, και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα».
 
    Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Άρσμποργκ, ο γνωστός νευροχειρουργός.

    Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.

    - Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα, ψιθύρισε η μαμά. Απορώ πόσο θα κόστισε.

     Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: 
«ένα δολάριο και 11 σεντς, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού...».


     Αυτό ήταν το ''δώρο'' που μου έκανε η κόρη μου χθες το βράδυ και επειδή πιστεύω σαν ''παιδί'' κι εγώ, ότι τα δώρα - ιδιαίτερα τα ψυχικά- με κάποιον τρόπο τα ''μοιραζόμαστε'' με τους άλλους ανθρώπους- μόνο τότε τα ευχαριστιόμαστε  πραγματικά

     Θα μου επιτρέψετε αυτό το ''δώρο'' να το δεχτείτε εκ μέρους της κόρης μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα τη έκανε, να χαρεί περισσότερο. 
 Να είστε όλοι/ες υγιείς και χαρούμενοι/ες...... Καλή συνέχεια!!!Πηγή: www/google/ Ζωή και Θαύματα.