Τελευταία Άρθρα

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Δεν απολαμβάνουμε τη ζωή...όταν τη ζούμε γρήγορα!!!


 
Κάθε ημέρα όλο και κάποιος/ια φίλος/η, μου στέλνει και κάποιο κείμενο ή σκέψεις του, που ευτυχώς για μένα, πάντα με βάζει στη διαδικασία, να διερευνήσω και άλλες πτυχές του εαυτού μου ή να αναστοχαστώ σε ήδη ''παγιωμένες'' ιδέες, αρχές και αξίες.
 
Δυστυχώς η ψευδαίσθηση σε πολλούς από εμάς, ότι αυτά που πρεσβεύουμε είναι τα σωστά, μας αφήνει συνήθως πίσω, δεν μας εξελίσσει ούτε μας διαφοροποιεί. 

Μόνο όταν είμαστε ''ανοικτοί'' στις εμπειρίες, βιώνουμε την ανάπτυξη και την αυτοπραγμάτωση


Όταν είμαστε σε διαρκή αναζήτηση θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο ή να το εκφράσουμε με τα λόγια του Μάρκου Αυρηλίου “ Σκάβε, σκάβε βαθιά μέσα σου και θα βρεις την πηγή του καλού, απλά σκάβε'' 
 
Ένα από αυτά λοιπόν τα κείμενα, είναι και η παρακάτω ιστορία. 

Δεν θα πω περισσότερα λόγια, απλά ας την απολαύσουμε....

Ένας νεαρός και επιτυχημένο στέλεχος εταιρείας, οδηγούσε τη νέα του τζάγκουαρ κάπως γρήγορα σε μία γειτονιά όχι και τόσο καλόφημη.
 
Πρόσεχε μην τυχόν κανένα παιδάκι ξεπροβάλει απότομα ανάμεσα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.


Κάποια στιγμή πιστεύοντας πως είδε κάτι να κινείται επιβράδυνε, αντί όμως να εμφανιστεί κάποιο παιδάκι, ένα τούβλο χτύπησε με δύναμη την πλαϊνή πόρτα της τζάγκουάρ του. Φρέναρε απότομα και κάνοντας όπισθεν κατευθύνθηκε στο σημείο που το τούβλο είχε ριχτεί. 

Φανερά θυμωμένος πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητό του, κι έπιασε ένα παιδί που βρήκε κοντά του, το έσπρωξε και το ακούμπησε με την πλάτη σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, φωνάζοντας: 

«Γιατί το έκανες αυτό και ποιος είσαι; Τι νομίζεις ότι κάνεις; Αυτό είναι ένα καινούριο αυτοκίνητο και το τούβλο που πέταξες του έκανε μια πολύ ακριβή ζημιά! Γιατί το έκανες»; 

Το νεαρό αγόρι απολογητικά του είπε:

«Σας παρακαλώ κύριε. σας παρακαλώ, ζητώ συγνώμη, αλλά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω! Πέταξα το τούβλο γιατί κανένας δεν σταματούσε.» 

Με δάκρυα να κυλάνε στο πρόσωπό του και στο σαγόνι του, το αγοράκι έδειξε πίσω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. 

«Είναι ο αδερφός μου» είπε «Το αναπηρικό του καροτσάκι αναποδογύρισε στο πεζοδρόμιο, έπεσε απ’ το καροτσάκι κι εγώ δεν μπορώ να τον σηκώσω».

Το αγόρι ζήτησε από τον νεαρό: 

«Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να τον βάλουμε πίσω στο αναπηρικό του καροτσάκι; Είναι χτυπημένος και είναι πολύ βαρύς για να τον σηκώσω μόνος μου». 

Ο οδηγός εμβρόντητος, προσπάθησε να συνέλθει, σήκωσε γρήγορα το ανάπηρο αγόρι και το καροτσάκι του, έπειτα πήρε ένα χαρτομάντιλο και περιποιήθηκε πρόχειρα τις πληγές του αγοριού. Με μια ματιά που του έριξε κατάλαβε πως τα τραύματα του παιδιού ήταν επιφανειακά κι όλα θα πήγαιναν καλά. 

«Σε ευχαριστώ, ο Θεός να σε ευλογεί» είπε το ευγνώμων αγοράκι στον ξένο.
 
Ο οδηγός ταραγμένος ακόμη, απλά κοιτούσε το αγοράκι να σπρώχνει το καροτσάκι με τον αδερφό του πάνω στο πεζοδρόμιο πηγαίνοντας για το σπίτι τους. 

Γύρισε προς τη τζάγκουάρ του αργά. Η ζημιά στο αυτοκίνητο ήταν εμφανέστατη αλλά ο νεαρός ποτέ δεν μπήκε στην διαδικασία να την επιδιορθώσει.

Άφησε τη ζημιά να υπάρχει για να του θυμίζει το μήνυμα:
        «Μην ζεις τη ζωή σου τόσο γρήγορα έτσι ώστε να αναγκάζεις τον άλλον να σου πετάξει ένα τούβλο για να τραβήξει την προσοχή σου» .

Ο Θεός ψιθυρίζει στις ψυχές μας και μιλά στις καρδιές μας. Μερικές φορές όταν δεν έχουμε χρόνο να ακούσουμε, είναι αναγκασμένος να μας πετάξει ένα τούβλο. 
 
Είναι επιλογή μας να ακούμε ή όχι. 
 
Δεν υποσχέθηκε σε κανένα/ια μέρες χωρίς πόνο, γέλιο χωρίς θλίψη, ήλιο χωρίς βροχή, αλλά υποσχέθηκε δύναμη για κάθε μέρα, ανακούφιση στα δάκρυα και φως για τον δρόμο.

Ο καθένας μας/ια ας στοχαστεί που βρίσκεται, πως κινείται και πως ερμηνεύει όσα συμβαίνουν γύρω του. 

Ίσως ν' ανακαλύψει και κάποιο καινούργιο μονοπάτι. Ίσως..ποιος ξέρει!!! 
 
Να είστε όλοι/ες υγιείς, δημιουργικοί και αισιόδοξοι!!!

Πηγή:www.google/ Ζωή και αισιοδοξία.