Τελευταία Άρθρα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΒΑΡΙΑ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ

 

Γράφει: Ο Γεράσιμος Χρ. Σαλτός, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Πολλά είν' τα καλά του γάμου αλλά δεν παύει νάναι κι ένα βαρύ φορτίο, γι' αυτό και τον φέρουν στην πλάτη τους δύο μαζί.

Κάποιες φορές, για διαφόρους λόγους, γίνεται ακόμη πιο βαρύ και τότε αναγκάζεται ο ένας απ' τους δύο (ο πιο κουρασμένος/η) να καλέσει και τρίτο πρόσωπο να βάλει ένα χεράκι.

 Και ως εκ θαύματος, με το που βάζει ο τρίτος το χεράκι του και ευεξία προσφέρει αλλά επέρχεται και ισορροπία. (Έτσι φαίνεται τουλάχιστον).

Είναι αλήθεια ότι ο γάμος φτιάχτηκε για δύο, έχει παρατηρηθεί όμως ότι -σε αρκετές των περιπτώσεων- και με τρεις, μια χαρά δουλεύει, αρκεί ο ένας απ' τους δύο να παρουσιάζει μια τεχνητή αναπηρία (π.χ. τυφλότητα, κώφωση, κ.α).

Πάντως, οι στατιστικές καταγράφουν ότι στα παντρεμένα ζευγάρια, οι μισοί και κάτι παραπάνω, το παίζουν με επιτυχία τυφλοί, ενίοτε και κουφοί ή μουγκοί.

Κι αυτό που λένε στην πιάτσα ότι "ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος" είναι μέγα ψεύδος, καθότι ο κερατάς είν' ο πρώτος που το ξέρει κι απλώς, στην αρχή τουλάχιστον, παριστάνει τον τυφλό ή τη χαζή.

Διότι φίλε/η μου, πάντα γνωρίζεις τα του οίκου σου και δη αυτά που δεν συμβαίνουν στο κρεβάτι σου.

 Πολλά είν' τα καλά του γάμου, αλλά έλα που είναι βαριά και η καλογερική.

Απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο του Γερ. Χρ. Σαλτού: ''Περί διαπαιδαγωγήσεως παίδων και ενηλίκων'', Εκδόσεις ''Λειμών'', Αθήνα, 2022.

https://radiomax.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80/











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου