Τελευταία Άρθρα

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ό,τι προσφέρεις με Αγάπη...σου επιστέφεται στο δεκαπλάσιο!


Η καλοσύνη και γενικά η ανθρωπιά που δείχνουμε στους συνανθρώπους μας ειδικά όταν δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι, ποτέ δεν πέφτει στο κενό.

Έρχεται η ώρα που επιστρέφει σε μάς χωρίς καν να το επιδιώξουμε. Είναι σαν ένα δενδράκι που το φυτεύεις και μετά από χρόνια απολαμβάνεις τους καρπούς του, χωρίς καν να το έχεις ποτίσει, χωρίς να το έχεις περιποιηθεί ούτε μια φορά, φθάνει μόνο που το φύτεψες με Αγάπη.


Στη ζωή μας, ισχύει ο νόμος της φυσικής: "Όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση". 

Το ζητούμενο είναι ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της δράσης μας, διότι το συναίσθημα που καταθέτουμε σε μια πράξη μας θα μας επιστραφεί στο δεκαπλάσιο, ακριβώς το ίδιο και απαράλλακτο.

Και ναι μεν, όλοι μας συνήθως λέμε ότι η ζωή είναι άδικη (ίσως διότι την παρατηρούμε... με τα ανθρώπινα μάτια μας),παρ’ όλα αυτά, έχω τη βαθειά πεποίθηση ότι υπάρχει και σε αυτήν τη ζωή η απόδοση της δικαιοσύνης.


Μια πρώτη εικόνα της ανταπόδοσης των συναισθημάτων, όταν "προσφερόμαστε" ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους μας και όταν το κίνητρο για μιαν πράξη μας είναι η ανθρωπιά και όχι η υστεροβουλία ή κάποιο συμφέρον, θα μπορούσαμε να λάβουμε την απάντηση, αν κάναμε τον κόπο, να στοχασθούμε επάνω στις ήδη βιωμένες εμπειρίες μας.


Πιθανότατα ν' ανακαλύπταμε ότι όσες φορές κινηθήκαμε με ανιδιοτέλεια, ποτέ δεν χάσαμε. Και αυτό που δεν χάσαμε, είναι και το πιο πολύτιμο, ο εαυτός μας.




 (Απόσπασμα από το Βιβλίο του Γερ. Σαλτού: «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ».

Εκδόσεις «ΛΕΙΜΩΝ», Κεντρική διάθεση: Νικηταρά 2-4, 106 78, Αθήνα, Τηλ/Fax: 210-32.27.323).


Από τις 18 Μαρτίου 2019, θα διατίθεται σε όλα τα Βιβλιοπωλεία. 


Να είστε πάντα υγιείς και εμπνευσμένοι!   Καλή Σαρακοστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου