Τελευταία Άρθρα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ψάχνοντας.... για ''ανθρώπινους'' ανθρώπους!!


 

Εάν ψάξουμε για αποδοχή άνευ όρων και Αγάπη, από τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή, θα τις συναντήσουμε σε ψυχές και πρόσωπα που εκ πρώτοις, δεν είναι τόσο ''θορυβώδη'' και ''φανταχτερά'', ούτε μιλούν συχνά για τον εαυτό τους.
Αυτοί οι άνθρωποι προτιμούν να ακούν τους άλλους, σιωπηλοί, κοιτώντας τους στα μάτια, με ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση, χωρίς διάθεση κριτικής και προβολή απόψεων και συμβουλών.

Ερχόμενοι σε επικοινωνία μαζί τους, σε πολύ λίγο χρόνο, βιώνουμε την αύρα της ευσπλαχνίας και ταπεινότητας που εκπέμπουν και εντελώς απροσδόκητα, αισθανόμαστε ένα τρυφερό άγγιγμα στη ψυχή, που απαλύνει κάθε μας πόνο κι απελευθερώνει μια πρωτόγονη ενέργεια, που μας χαρίζει το αίσθημα της ηρεμίας και της γαλήνης.

Είναι αυτοί οι ''ανθρώπινοι'' άνθρωποι, που δεν ξέρουν τις λύσεις, αλλά μπορούν με διαπροσωπικό τρόπο να περπατήσουν φιλικά μαζί σου, στα μονοπάτια της σκέψης και των συναισθημάτων σου και με απλότητα να σου δείξουν κάποιο διαφορετικό μονοπάτι, μια άλλη οπτική, που είναι επιλογή σου ..αν θα τη λάβεις υπόψιν σου ή θα συνεχίσεις το ''δρόμο'' που γνωρίζεις και σου είναι οικείος.

Ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι, 'ότι ποτέ δε ξεκινούν την πρόταση με το "εγώ", άλλα με το ''Εσύ". Το πρώτο που ενδιαφέρονται είναι να μάθουν, ποια είναι τα συναισθήματά σου, σου δίνουν χώρο και χρόνο, να τα εκφράσεις, δεν νοιάζονται για λεπτομέρειες και γεγονότα, η μόνη έγνοια τους είναι να ''τιμήσουν'' το συναίσθημα, αυτό προέχει τα άλλα έπονται.

 Συνήθως σκεπτόμαστε ότι είναι δύσκολο, να βρούμε πραγματικούς ανθρώπους. Ναι είναι, αλλά όχι αδύνατο. Αν τα μάτια της ψυχής μας είναι ανοιχτά, μπορούμε να συναντήσουμε, πολλούς, στο διάβα της ζωής μας.
Μια κατηγορία τέτοιων ανθρώπων είναι οι ''ανθρώπινοι'' θεραπευτές. (Δυστυχώς υπάρχουν και οι ''επικίνδυνοι'' ή οι '' απλοί'' θεραπευτές).
Ένας ''ανθρώπινος'' θεραπευτής, για να μπορέσει να θεραπεύσει τις πληγές και τον πόνο ενός ανθρώπου, πρέπει πρώτα να έχει περάσει και αυτός ο ίδιος από τη διαδικασία επούλωσης των δικών του πληγών κι όσο απαλύνει τον πόνο του άλλου, τόσο θεραπεύει και τις λαβωματιές της ψυχής του.

 Γι' αυτό η ψυχοθεραπεία είναι μεταξύ των άλλων και μια πράξη αγάπης προς τον εαυτό μας, εννοώ απ' τη θέση του θεραπευτού..
Συνηθίζω να λέω στους ανθρώπους που έρχομαι σε επαφή, ότι: ''Οι άνθρωποι μας τα λένε όλα, μα όλα όμως!''. Ότι έχουμε ανάγκη εμείς, έχει και κάθε ανθρώπινο όν. Οι ανάγκες μας είναι πανανθρώπινες. 

Επομένως, αυτό που ζητούμε για να αισθανθούμε ''πλήρεις'' και ευτυχείς, το αναζητά όλη η Ανθρωπότητα. Αλήθεια, δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν/μια, που να αλληλοκαλύπτονται οι ανάγκες μας;
Σαφώς και μπορούμε, απλά η δυσκολία βρίσκεται στο πόσο εμείς, είμαστε ''έτοιμοι'' να τους βάλουμε στη ζωή μας! 


            Να είστε πάντα υγιείς, αυθεντικοί και αισιόδοξοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου