Τελευταία Άρθρα

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Η διαχείριση του άγχους: Σαν ένα ποτήρι νερό!!!


Ένας φίλος ήρθε προχθές απ’ το γραφείο και μεταξύ των συζητήσεων που κάναμε, μου διηγήθηκε και μια ιστορία. 

Θεώρησα σκόπιμο να την παρουσιάσω, αν και ίσως να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Εάν θέλετε την προσωπική μου άποψη, η διάδοση ιδεών, γνώσεων και απόψεων είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία  του διαδικτύου και όχι αν μια ‘’ιδέα’’ ή ''άποψη'' έχει παρουσιαστεί και σε άλλο ιστότοπο. 

Το παν είναι, να μαθαίνουμε κάθε ημέρα και κάτι καινούργιο, ανεξαρτήτου πηγής ή προσώπου. Όλα μας διδάσκουν, αρκεί να έχουμε ανοικτά τα αυτιά μας και τα μάτια μας....

Ας ξεκινήσω όμως την ιστορία.

Μία ψυχολόγος βρισκόταν μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας και μιλούσε για τη διαχείριση του άγχους σε μια ομάδα ανθρώπων. Κάποια στιγμή σήκωσε ένα ποτήρι νερό, κι όλοι υπέθεσαν ότι θα τους απευθύνει την  κλασσική ερώτηση ’’μισοάδειο ή μισογεμάτο’’. Δεν ήταν όμως αυτή η ερώτηση, αλλά  με ένα γλυκό χαμόγελο στο πρόσωπο της, ρώτησε: « Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι νερό;»

Οι απαντήσεις που ακούστηκαν κυμαίνονταν από 250 σε 600  γραμμάρια.

Εκείνη όμως απάντησε: « Το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία. Εξαρτάται από το πόσο διάστημα το κρατάω. Εάν το κρατήσω για ένα λεπτό, δεν είναι πρόβλημα. Εάν το κρατήσω  για μία ώρα, θα έχω ένα πόνο στον βραχίονά μου. Αν το  κρατήσω  για μία μέρα, το χέρι μου θα μουδιάσει και θα αρχίσει να παραλύει. Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του γυαλιού δεν αλλάζει, αλλά όσο πιο πολύ το κρατάω, τόσο πιο βαρύ γίνεται.».

Η ψυχολόγος συνέχισε λέγοντας: « Τα άγχη και οι ανησυχίες της ζωής είναι σαν το ποτήρι του νερού. Αν τα σκέφτεστε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δεν συμβαίνει τίποτα κακό. Αν τα σκεφτείτε λίγο περισσότερο, αρχίζουν να σας βλάπτουν. Κι αν τα σκέφτεστε  όλη τη μέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αισθανθείτε  ότι σας παραλύουν και ότι  σας καθιστούν ανίκανους να κάνετε οτιδήποτε άλλο».

Είναι σημαντικό να θυμάστε να διώχνετε τα άγχη και τους φόβους σας. Όσο πιο νωρίς μέσα στην ημέρα, αφήστε όλα τα βάρη σας κάτω. Μην τα κουβαλάτε όλο το απόγευμα και όλο το βράδυ μαζί σας.
Θυμηθείτε να αφήσετε το ποτήρι!!

Και μια προσωπική παρατήρηση: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

ΞΕΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ‘’ΠΡΕΠΕΙ’’. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧOYN ‘’ΠΡΕΠΕΙ’’ , ΜΟΝΟ ‘’ΕΠΙΛΟΓΕΣ’’. 

Πηγή:www.google/Ποτήρι νερού.