Τελευταία Άρθρα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πως γίνονται τα θαύματα απ' τα '' δώρα'' των ανθρώπων;


         
       Χθες το βράδυ γυρίζοντας στο σπίτι μου, με το ''καλησπέρα'' που είπα, με περίμενε στην πόρτα η μικρή μου κόρη με ένα χαρτί στο χέρι της. 

       Μου το πρότεινε και σχεδόν ικετευτικά μου ζήτησε να το δημοσιεύσω στο Blog, συμπληρώνοντας τη φράση: “Μπορεί να το διαβάσουν και κάποια παιδιά και να χαρούν!!!”.
 
       Το διάβασα αμέσως (δεν θα μπορούσα να κάνω κι αλλιώς, γιατί στεκόταν ακριβώς μπροστά μου και μιλώντας με τη γλώσσα του σώματος,με εμπόδιζε να κινηθώ στο εσωτερικό του σπιτιού, πριν το διαβάσω). 

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δεν απολαμβάνουμε τη ζωή...όταν τη ζούμε γρήγορα!!!


 
Κάθε ημέρα όλο και κάποιος/ια φίλος/η, μου στέλνει και κάποιο κείμενο ή σκέψεις του, που ευτυχώς για μένα, πάντα με βάζει στη διαδικασία, να διερευνήσω και άλλες πτυχές του εαυτού μου ή να αναστοχαστώ σε ήδη ''παγιωμένες'' ιδέες, αρχές και αξίες.
 
Δυστυχώς η ψευδαίσθηση σε πολλούς από εμάς, ότι αυτά που πρεσβεύουμε είναι τα σωστά, μας αφήνει συνήθως πίσω, δεν μας εξελίσσει ούτε μας διαφοροποιεί. 

Μόνο όταν είμαστε ''ανοικτοί'' στις εμπειρίες, βιώνουμε την ανάπτυξη και την αυτοπραγμάτωση

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η αγάπη....πάντα προσφέρει δώρα!!!


       

      Οι ιστορίες που κατά καιρούς ακούμε ή πέφτουν στα χέρια μας πολλές φορές, συνήθως είτε τις ξεχνάμε είτε δεν μπαίνουμε στον κόπο να τις αναπαράγουμε. 
 

      Η πεποίθησή μου είναι ότι η γνώση θα πρέπει να διαχέεται και ότι δεν βοηθάει κανέναν αν την κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας. Γιατί στην ουσία δεν βοηθάει ούτε κι εμάς, καθότι δεν υπάρχει συνέχεια. 

     Θα ήταν καλό να θυμόμαστε ότι η ανάπτυξη και η εξέλιξη του ανθρώπου συντελείται κατά βάση μέσω της αλληλεπίδρασης και της συνύπαρξης με άλλες ψυχές.